Projectes presentats en la 1ª convocatòria de "Diners al carrer"

Resolució dels Projectes que opten a la fase de votació popular de la 1a convocatoria "Diners al Carrer. Activem el Retorn Social"

BEQUES AL CARRER   foto de Agrupament Coll De Les Savines. 

Aquest projecte neix de la necessitat de l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines de Cervera d’assegurar la participació en el si de l’entitat de tots aquells infants i joves que vulguin formar part de l’escoltisme i guiatge. Entenent que no tothom té les mateixes possibilitats per participar en les activitats de l’Agrupament, des del mateix, creiem que és molt important i necessari generar una ofeta de beques per tal de poder assegurar la participació a les activitats ordinàries de l’entitat a totes les persones que ho desitgin. Volem que la nostra voluntat de ser inclusius amb tota la societat cerverina esdevingui una realitat i que la situació econòmica no sigui una barrera.

Finançament de fins a 500€ (representa el 100% del pressupost del projecte).

Per saber més d'aquest projecte clica aquí

TASTET DE LLEURE   Centre Ocupacional l'Espígol

El projecte tastet de lleure vol apropar a les usuàries de l’Espigol cap a la comunitat mitjançant la participació d’aquestes a les entitats i associacions del territori/comarca. Aquesta descoberta s’emmarca dins d’un programa de l’àrea de lleure que té per objectiu treballar per la inclusió de les persones amb diversitat funcional i fer-les partíceps i ciutadanes actives. Mitjançant els interessos de les persones i les seves demandes programarem un seguit de visites a les diferents entitats/associacions de Cervera, amb l’objectiu de crear vinculacions reals que provoquin una transformació en la comunitat local.

Finançament de fins a 500€ (representa el 100% del pressupost del projecte). 

Per saber més d'aquest projecte clica aquí

 A L’ESCOLA TOTS IGUALS!  

A l’Escola tots Iguals s'encamina a poder oferir tant als infants beques per fer front a les despeses de llibres escolars, material i equipament escolar com també, si és possible, sortides i excursions. Nens i nenes de primària i secundària que es troben en una situació social i econòmica vulnerable, que no permet una educació i formació en les mateixes condicions d'igualitat, i això pot afectar a la seva inclusió social i condicionar el seu futur.
La professional realitzarà entrevistes amb els pares, mares o tutors legals dels menors per valorar la necessitat econòmica i social que tenen. S’establiran acords, pactes, itineraris educatiu i hauran d’acceptar i dur a terme les activitats i accions proposades i acordades. Aquest treball es realitzarà coordinadament amb les escoles, EAP,...
Les beques que rebran aquests infants aniran destinades a cobrir despeses de: material escolar, llibres, excursions, bates, xandalls,...

Finançament de fins a 1000€ (representa el 50% del total del pressupost del projecte)  

Per saber més d'aquest projecte clica aquí

DIMECRES DE CENDRA  

L’Associació Cultural de Dimecres de Cendra som un grup de joves de Cervera, vinculats en diferents àmbits del teixit associatiu de la ciutat, que l’any 2010 vam emprendre el projecte de recuperació del format inicial d’Aquelarre al carreró de les bruixes juntament amb els pubs La Bombolla i Noctàmbul. Actualment, som una associació de quasi bé 40 membres que treballem tot l’estiu per organitzar la festa del Diemcres de Cendra.
La creació del Dimecres de Cendra la darrera setmana d’agost neix amb la voluntat, doncs, de recuperar i revitalitzar el carreró de les Bruixes i retornar als orígens de la festa del barri del carreró de les Bruixes. Durant la tarda i nit del Dimecres de Cendra es realitzen activitats pensades per a tots els públics de la ciutat; des de les cucanyes i el taller infantil fins a les titelles satíriques, el tir al conseller i un espai de concert i música enllaunada, que com diu la tradició s’acaba quan surt el sol!

Finançament de fins a 1000€ (representa el 50% del total del pressupost del projecte)  

Per saber més d'aquest projecte clica aquí

DYSTOPIAN 

Espectacle del grup de percussió femení Band Tokades de Divendres d'Aquelarre.
El costat més fosc i pervers de la nostra societat agafa el timó amb força. Un dolç i intens malson que ens mostra amb elegància la més pura perversió, acompanyada de la luxúria i el foc. Intenses i poderoses, armades per fer el mal, i en busca de la destrucció de la puresa. Foc i pell, perversió i luxúria, màgia i música, una autèntica i fosca bacanal on el mal regna el bé.

Finançament de fins a 1000€ (representa el 50% del total del pressupost del projecte)  

Per saber més d'aquest projecte clica aquí

TARGETES ALIMENTÀRIES  

Davant la situació actual en què es troben algunes famílies usuàries dels nostres projectes ens vam platejar desplegar un programa que ens permetés pal·liar situacions d’emergència relacionades amb la manca d’alimentació en l’àmbit familiar, sobre tot amb la dificultat d’adquirir productes frescos: carn, peix, verdures, làctics i derivats.... L’objectiu es facilitar targetes carregades amb diners per a poder fer la compra d’aliments necessaris per tota la família a establiments de proximitat.
Aquest sistema ens permet oferir una ajuda que aprofita els recursos que les famílies tenen al seu abast, al seu propi municipi i que normalitza l’obtenció dels aliments podent anar a comprar al supermercat com la resta de famílies. També facilita el tenir accés a productes d’alimentació frescs i poder comprar els aliments que ells valoren necessaris segons les necessitats pròpies de cada família. A l’hora, amb l’entrega de les targetes es fa també una tasca de sensibilització i formació en relació a l’optimització de les compres, menjar sà, economia domèstica, tallers de cuina, etc...

Finançament de fins a 1000€ (representa el 50% del total del pressupost del projecte)  

Per saber més d'aquest projecte clica aquí

Si vols votar clica aquí