4.200 exemplars de la InfoCUP ja està de nou a les bústies dels veïns i veïnes de Cervera.

1.500 dies a la Paeria. Hi tenim molt a dir!  

4 anys a la Paeria no es resumeixen fàcilment. D’una banda, ens sentim molt satisfets i satisfetes del bon grapat d’aprenentatges que hem assolit com a grup municipal però de l’altra, vivim amb molta preocupació la distància que hi ha entre la ciutadania i l’administració local. La inexistent rendició de comptes, la poca transparència de l’acció de govern o la política a cop de titular poden ser alguns exemples que fan encara més descarat l’allunyament, intencionat o no, de la Paeria vers les veïnes i veïns de Cervera.

Malgrat tot, durant aquesta legislatura hem aconseguit portar a debat institucional alguns aspectes que considerem prioritaris (la relació amb l’església, la municipalització de serveis públics, la relació amb l’estat espanyol, etc.) i hem aconseguit col·locar a primer ordre del dia d’altres com la participació ciutadana i la transparència. Al nostre entendre, peça clau que garanteix una vertadera democràcia participativa.

Alhora, hem estat proactius a presentar polítiques alternatives a l’acció de govern. Propostes i iniciatives reals, aplicables i transformadores com la contractació de banca ètica, d’energia verda per als equipaments municipals i enllumenat públic, establiment de criteris per a uns pressupostos participatius, aplicació de tributació progressiva, etc.

Com no podria ser d’una altra manera, com a formació política clarament municipalista, creiem fermament en el poder de l’administració local per a la transformació en tots els àmbits. La clau de les institucions ha d’estar en mans del poble, qui les ha de governar, d’una manera molt més participativa, amb transparència i on tothom ens sentim partícips de les decisions que s’hi prenguin.

L’exemple que va donar la ciutadania organitzada l’1 d’octubre del 2017 n’és un gran exponent, i aquest esperit de tàndem és el que cal instaurar a tots els nivells de l’administració pública, als ajuntaments també.
En defínitiva, calen noves cultures polítiques a les institucions: des del carrer, organitzades col·lectivament, sense privilegis. Una nova forma de fer política institucional és possible.

 

Si vols fer una lectura on line clica aquí