Notícies de Cervera

Però centrem-nos en aquelles activitats que s’organitzen des del mateix Ajuntament. El passat mes de juny era el torn del Nomad Festival que, segons la nota de premsa de l’equip de govern, va ser un èxit espatarrant, com no podia ser d’una altra manera. Doncs bé, el Nomad no és res més que un producte prefabricat per una empresa que el posa a la venda arreu de Catalunya i, en el cas de Cervera, ha costat 6.000 € a les arques municipals. A banda, la cessió gratuïta de l’espai públic de la Plaça Universitat i la disposició de la infraestructura necessària. I què paguem amb això?

És més que evident que qualsevol empresa mercantil (futura adjudicatària del servei), té interessos privats i comercials, amb l’objectiu primordial de maximitzar beneficis, fet ben legítim i acordat per les dues parts. Aquesta modalitat de gestió és antagònica amb una gestió plenament pública, on l’objectiu prioritari és el servei a les persones, que som usuàries i deixem de ser simple clientela que alimenta un negoci o uns interessos comercials.

Intentant salvar els mobles i el capteniment del país, després d’un embat de l’Estat espanyol més que previsible, i del tot injust (d’això va enfrontar-se a un Estat antidemocràtic), ens trobem, com a moviment popular independentista, amb la necessitat d’encarar una nova estratègia per fer possible la materialització de la República.

Desgranant el pressupost i classificant les despeses de cada regidoria (segons l’organització que consta al web de la Paeria), a primer cop d’ull es veu com més del 35% del pressupost està destinat a temes urbanístics (més de 3 milions d’euros). I que hi ha dues regidories que no arriben ni al 0,5% del pressupost: Medi rural (23.000€) i Igualtat(6.000€).

No obstant això, més enllà de la foto queda la realitat i aquesta no és gaire encoratjadora: circulació lliure de vehicles per carrers per a vianants (Major, Manel Ibarra, Burgos, etc.), aparcaments caòtics i irregulars a la plaça Major, la zona de l’església de Sant Antoni, plaça Universitat o avinguda Catalunya, zones de càrrega i descàrrega insuficients i gens controlades, zones blaves mal gestionades (horari totalment desfasat amb l’horari comercial, recaptació destinada a l’empresa gestora dels aparells, poca eficiència i eficàcia de les mateixes zones), incompliment de les ordenances

Els Reis Mags ja han passat per Cervera i un any més s’han descuidat de regalar-nos altes dosis de coherència i humilitat, que bona falta fa a alguns, i continuem vivint entre contradiccions.

L’actual equip de govern té majoria, amb 7 dels 13 vots que conformen el Ple de la Paeria, fet que els permet decidir, unilateralment, la política i els pressupostos del nostre municipi. Però res és gratuït i menys per als qui encara exerceixen l’antiga manera de fer política: la composició del govern facilita que s’aprovin uns pressupostos pensats per acontentar els partits minoritaris que el conformen, com a gest “d’agraïment”
al seu suport i per així aconseguir la seva fidelitat.

El poble català està immers actualment en un escenari de negació de llibertats i drets civils, de supressió de l’autogovern i d’enfrontament a una onada repressiva sense precedents en un període de suposada democràcia.

Per llegir-lo clica aquí

Els fets d’aquest passat mes d’octubre han marcat un punt d’infexió en la vida de la societat catalana, així com de la societat segarrenca i cerverina, amb la defensa dels col·legis electorals i una complicitat, mai viscuda, entre persones de colors polítics variats, diferents maneres de pensar, formes de ser diverses, d’entorns distints, etc., van ser l’exponent més clar de la voluntat i de la força de tot un poble.

Comunicat de la CUP Cervera a la Veu de la Segarra, l’1 d’octubre tothom està convocat al Referèndum per decidir el nostre futur com a poble.

Pàgines